Мик Шумахер за инцидента в Монако: Беше ход "сега или никога"

Мик Шумахер за инцидента в Монако: Беше ход "сега или никога"

Мик Шумахер коментира катастрофата си с Татяна Калдерон на уличното състезание от Формула 2 в Монако през уикенда като ход "сега или никога". Инцидентът между двамата се случи в 19-ата от общо 41 обиколки и наложи появата на червен флаг, тъй като пистата бе блокирана. След паузата Мик успя да рестартира, но с две наказания завърши 12-и.

"Състезанието е специално. Ние нямахме най-добрия старт, но в крайна сметка аз съм доволен от представянето ни като отбор и автомобил. Когато настигнах Татяна, след като сложих нови гуми, бях с може би две сек по-бърз и знаех, че трябва да мина напред. В сектора, в който я настигнах, тя се движеше доста бавно и аз си казах "сега или никога". След това състезанието нямаше как да завърши добре. Със сигурност, това не бе състезанието, което очаквахме, но това е Монако. Наистина много специално трасе", сподели Мик, който стартира четвърти.

Калдерон, която е единствената жена на стартовата решетка, стартира от 19-о място и финишира последна, с изоставане от две обиколки заради щетите по автомобила си. Тя вярва, че ако не бе удара с Шумахер, е можела да завърши 12-а. "Ако трябва да бъда честна, не вярвах, че Мик ще опита да мине пред мен точно там. Усетих докосване отзад и се завъртях. Нямаше какво да се направи".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти