Сензация в "Медисън Скуер Гардън": Джошуа бе размазан и унижен (видео + галерия)

Феновете на бокса видяха най-големия шок в тежка категория от знаменития триумф на Бъстър Дъглас над Майк Тайсън през 1990-а, след като тоталният аутсайдер Анди Руис-младши прати цели четири пъти в нокдаун Антъни Джошуа и му отне трите шампионски пояса пред изумените зрители в "меката на спорта" "Медисън Скуер Гардън". 

Джошуа първоначално прати опонента си в нокдаун в началото на третия рунд и изглеждаше сякаш ще поеме контрол върху събитията, но вместо това веднага последва нокдаун в актива на мексиканеца. Руис-младши засипа с комбинации от леви и десни крошета и регистрира втори нокдаун в рамките на рунда, като сериозно разклати британската суперзвезда.

В следващите три рунда темпото поспадна, но в седмия отново Руис-младши реши да рискува и се впусна в атака с леви и десни крошета срещу сваления гард на Джошуа, записвайки още два нокдауна. AJ се изправи, но обърна гръб на рефера на ринга Майкъл Грифин и не можа да отговори убедително на въпроса "Готов ли си да се боксираш", като изглеждаше съвсем неадекватен. Повторенията с подходящ звук показаха, че всъщност Джошуа е отговорил с "да" на въпроса, но след това не протестира срещу решението и не пожела да се оплаче, че битката е спряна преждевременно.

Логично последва отсъждане за ТКО, а Джошуа дори не протестира, защото явно не знаеше къде се намира, при което Руис-младши започна да празнува, а боксовият свят осъзна изключителната сензация. Мексико вече има своя първи шампион в историята на тежка категория, държащ поясите на WBA, WBO и IBF. 

Следва моментален реванш между Джошуа и Руис, което допълнително ще размести фигурите на шахматната дъска в бокса и ще обърка сериозно плановете на промоутърите на AJ и на него самия.

В първия рунд Руис загатна как външния му вид е подвеждащ за способностите му, защото отново демонстрира колко бързо всъщност борави с ръцете си, особено когато противникът опитва ляв прав или комбинация. Мексиканецът отговаряше с комбинации от леви и десни прави и не се свенеше да контрира с опити дори за нокаутираща десница, макар да не записваше чисто попадение. Джошуа се задоволи само с два-три леви прави в целта, като личеше, че е решил да не разкрива картите си в самото начало на битката и да поддържа дистанция.

27 Анди Руис младши поднесе сензацията срещу Антъни Джошуа

Руис пласира ляво-дясно кроше в началото на втория рунд, което трябваше да служи за аларма, че няма да е просто спаринг партньор в двубоя. Гардът на Джошуа бе нисък и той вероятно бе изненадан от скоростта на ръцете на опонента си, защото не се впускаше в атака и държеше да стои на висока дистанция. Шампионът намери лицето на съперника с ляво кроше и Руис веднага контрира със същото, макар без да има същата успеваемост.

Третият рунд беше забележителен, защото и двамата боксьори записаха нокдауни - първо Джошуа повали съперника си в самото начало и си помисли, че е спечелил двубоя, но не можеше да е по-далече от истината. Руис не само стана, ами и намери сили да върне нокдауна в размените от близка дистанция, когато шампионът търсеше завършващия удар. Джошуа се израви, но изглеждаше по-разклатен от мексиканеца - Джошуа го бе повалил с ляво кроше, но Руис записа два нокдауна след комбинации от леви и десни крошета. Само гонгът спаси шампиона във втория случай, като краката му бяха сериозно нестабилни след "изядените" леви и десни крошета.

27 Анди Руис младши поднесе сензацията срещу Антъни Джошуа

В четвъртия рунд Джошуа предпочиташе просто да оцелее без да получи още от бомбастичните крошета на съперника и не смееше да поеме риск, като Руис опита да вкарва леви прави в тялото, но не стори достатъчно, за да поддържа напрежението.

Петата част бе по-добра за Джошуа, който изглеждаше, че се въззстановява след нокдауните, а и Руис му го бе позволил в предишните спокойни 180 секунди. Британецът мереше дистанция с левия си прав, а Руис опитваше да го ползва за попадения в тялото. 50 секунди преди края на рунда ляво кроше на Джошуа попадна право в целта, но мексиканецът не изглеждаше особено разклатен. Шестата част също беше равностойна, но Руис изглеждаше по-склонен да поема рискове и да опитва да запише попадения, докато Джошуа бе доста пасивен.

27 Анди Руис младши поднесе сензацията срещу Антъни Джошуа

В седмия рунд отново шампионът бе пратен в нокдаун след комбинация от леви и десни крошета, а след това бе тотално изтощен и Руис го засипа отново с канонада от крошета, за да запише четвърти нокдаун! Реферът на ринга Майкъл Грифин отброи и въпреки че британецът се изправи, изглеждаше неадекватен и неспособен да продължи, поради което бе отсъден ТКО. Джошуа дори не протестира, защото не даваше признаци, че разбира какво се случва, а Руис заслужено триумфира пред шокирания боксов свят.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти