Повече от 750 000 посрещнаха Шестата в Ливърпул (видео + галерия)

Повече от 750 000 души (б.ред. според официални данни на полицията) изпълниха улиците на английския град Ливърпул, за да участват в шампионския парад след поредния европейски триумф на едноименния клуб. В продължение на четири часа играчите и феновете на Ливърпул празнуваха шестата европейска купа за клуба от “Анфийлд”.

22 Шампионският парад на Ливърпул

Празненствата започнаха точно в 18:00 часа българско време, като улиците на града бяха препълнени още преди започването на официалната част. Футболистите на Юрген Клоп, както и всички останали от щаба, преминаха през града на специално декориран за случая открит автобус. Освен основния рейс имаше още два такива, като единият бе за представителите на медиите, а другият за приятели и роднини на играчите.

22 Шампионският парад на Ливърпул
Парадът продължи до вечерта, като във всеки един момент автобусите бяха обградени от червено множество, поздравяващо своите герои. На моменти скоростта на движение бе 5 км в час. Хората използваха всякакви средства, за да видят отблизо своите любимци. Някои се бяха покатерили върху светофарни уредби, имаше и тълпа, окупирала строително скеле.
Финалът на шествието бе предвиден при Роял Ливър Билдинг, която е една от емблематичните сгради в града. С наближаването й бяха пуснати фойерверки при преминаването на шествието.
Клубната телевизия излъчи директно всичко най-интересно, като в ролята на водещ в един момент влезе звездата на тима Вирджил ван Дайк, който интервюира част от съотборниците си.
Очаква се празненствата в града да продължат дълго след края на официалната обиколка на футболистите с купата.

We're away.

ФОТОГАЛЕРИЯ ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички