Кубрат Пулев срещу Тайсън Фюри за титлата на IBF?

Бой между Кубрат Пулев и Тайсън Фюри за титлата на Международната федерация по бокс, прогнозира Фил Джей от специализираното издание WBN.


Очаква се в близките дни организацията да поиска от Анди Руис да защити титлата си срещу Пулев, който е задължителен претендент. Очаква се той да откаже мача и така коланът да остане свободен.

По същия начин IBF действа и през 2015 г., когато Тайсън Фюри изненадващо победи Владимир Кличко, както се случи с Руис срещу Антъни Джошуа. Фюри се отказа заради евентуалния реванш срещу украинеца, който така и не се случи. Така бой за титлата получи Вячеслав Глазков, който обаче загуби от Чарлз Мартин.

Второто място в ранглистата на IBF в момента е свободно, а Агит Кабайел е трети. Заради това се отваря вратата към евентуален мач на Пулев срещу Тайсън Фюри за титлата. И двамата вече са представлявани от Боб Аръм и много бързо може да се организира подобна битка. Още повече, че Тайсън ще има шанс да отмъсти за братовчед си Хюи, който бе разбит от Кобрата в София.

Тайсън Фюри има мач срещу Том Шварц на 15 юни, след което ситуацията много бързо ще се изясни.

24chasa.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти