Платини: Меси е фаворит за “Златната топка”

Платини: Меси е фаворит за “Златната топка”

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини сподели мнението си за това кой най-много заслужава “Златната топка”. Според френската легенда фаворит за отличието е Лионел Меси.

“В момента фаворит е Меси, следван от Кристиано Роналдо. Но сега сме началото на юни, предстоят още много мачове и турнири. Въпреки загубата на Барселона от Ливърпул, Меси превъзхожда всички с представянето си. Колкото до Килиан Мбапе, той е бъдещият наследник на Меси и Кристиано. Килиан много ми напомня на бразилския Роналдо със своята мощ, скорост и способност да вкарва голове. Мбапе е още млад, но има всичко необходимо, за да стъпи на върха. Считам го за най-добрият от сегашното поколение френски футболисти. Той е над Антоан Гризман и останалите от състава на Дидие Дешан”, сподели Платини.

Друго голямо име във футбола - Жозе Моуриньо, също назова своите фаворити за “Златната топка”.

“Към момента бих посочил Вирджил ван Дайк, Мохамед Салах, Садио Мане, Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Мисля, че мачовете от Лигата на нациите ще изиграят важна роля, както и Копа Америка и Купата на африканските нации. Меси и Кристиано станаха шампиони със своите отбори, но пък Ливърпул спечели Шампионската лига”, коментира Моуриньо.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти