Кубрат Пулев коментира твърденията, че мачът Джошуа - Руис е бил уреден

Кубрат Пулев коментира твърденията, че мачът Джошуа - Руис е бил уреден

Кубрат Пулев коментира появилите се твърдения, че мачът между Антъни Джошуа и Анди Руис е бил уреден заради повече пари от телевизиите и мексиканските зрители. Победата на Руис над световния шампион на WBA, WBO, IBF и IBO се превърна в най-изненадващата в тежка категория от тази на Хасим Рахман срещу супершампиона Ленъкс Люис от преди 18 години. Поради тази причина, напълно логично, се появиха и редица конспирации за загубата на AJ, включително и, че срещата е била уговорена. В социалните мрежи дори бяха извадени и не малко факти, които се използват като доказателства за твърденията.

“Това са пълни глупости. Честно казано, не мога да повярвам, че някой смята, че мач на такова ниво може да се уреди. Който разбира от бокс, знае, че това няма как да се случи. Който е гледал мача, е напълно наясно, че Анди Руис тотално надигра Джошуа и сега тези теории се вадят, за да се обезцени това, което е направил”, заяви Кобрата в интервю за “Тема Спорт”.

“За мен енергията на Господ бе водеща и помогна на Руис. Такъв е бил явно неговият план. Но това за уреждане на мача са празни приказки. Искам хората много ясно да прочетат това, което ще им кажа, в твоя вестник. Да спрат да вярват и да слушат тези глупости, които им се приказват. Вярата е това, което води хората напред и ги прави много силни. Господ направи така, че този боксьор да спечели този мач. Неговата вяра в Господ и в тази сила му даде енергията, за да победи. Много хора ме спират и примерно ми казват – „много си висок” или нещо подобно. Това е маловажно. Няма значение дали си висок или нисък, дебел или като Аполон. Вярата е онова, което може да те отличи от останалите.

За мен в този мач победиха духът и вярата в себе си над надменността. И този двубой е добър пример за всички, че не външността, мускулите и плочките са водещи. Да не живеем в измислен, материален свят, а да си вярваме и да имаме уважение. Както към себе си, така и към другите. Нека да спрем с простотиите, хората четат какви ли не глупости, а истината е съвсем различна и това се видя в Ню Йорк”, каза още официалният претендент за световната титла на IBF.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти