Новият шампион измести Джошуа в класацията на “Ринг”, Кобрата в топ 10

Новият шампион измести Джошуа в класацията на “Ринг”, Кобрата в топ 10

Боксовата библия - списание “Ринг” - направи сериозни промени в ранглистата си в тежка категория след историческата изненада при победата на Анди Руис-младши (33-1, 22 КО) с технически нокаут срещу досегашния шампион на три от четирите федерации Антъни Джошуа (22-1, 19 КО).

Британската суперзвезда оглавяваше класацията на “Ринг” допреди злополучния си дебют на американска земя, макар да не биваше удостоен с престижния шампионски пояс на списанието. В новата ранглиста вече Джошуа е изместен от първата позиция, но не от Руис-младши, а от Тайсън Фюри.

“От една страна, Руис-младши заслужава да е пред досегашния лидер Джошуа, но от друга, не може да се похвали с постиженията на бившия шампион на “Ринг” Тайсън Фюри и шампиона на WBC Дионтей Уайлдър”, пише в материала на списанието.

Там се съобщава и много важна новина - ако Уайлдър и Фюри проведат реванш през 2020 година (или когато и да е), то поясът на “боксовата библия” в категорията ще бъде присъден на победителя, а такъв вариант не е стоял пред Джошуа досега в “царуването” му в дивизията. Именно Фюри е новият лидер в ранглистата на “Ринг”, следван от Уайлдър, а Руис-младши вече е в топ 3, като Джошуа е свлечен до четвъртата позиция. Списанието също призовава в материала си за реванш между мексиканеца и AJ.

Кубрат Пулев е на десето място в ранглистата на “боксовата библия”.

Топ 10 на списание “Ринг” в тежка категория:

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти