Куман: Заслужено победихме

Куман: Заслужено победихме

Селекционерът на Холандия Роналд Куман бе доста доволен след победата с 3:1 над Англия и класирането на неговия тим на финала в турнира Лига на нациите. Специалистът смята, че това е напълно заслужено с оглед на показаното от неговите възпитаници.

“Това бе добър мач. Имахме контрол над събитията на терена, макар че атакувахме повече по фланговете, въпреки че се виждаше, че сме по-опасни през центъра. Те поведоха в резултата, но ние запазихме спокойствие и с изключение на онзи изстрел с глава на Санчо, съперникът нямаше много положения. Смятам, че засулжено продължаваме напред. Смените ни се включиха много добре. Прьопер ни помогна да задържаме топката, а Дони и Куисни сториха точно това, което се надявах. Победихме Германия, Франция и сега и четвъртите в света - това само показва колко добре се развива нашият отбор. Досега не сме играли полуфинали и финали, така че това е нещо ново, но ние вярваме в силите си”, заяви Куман.

Той коментира и грешката на Матайс де Лихт, който не успя да овладее една топка, след което извърши нарушение за дузпа срещу Маркъс Рашфорд.

“Всеки прави грешки, но той отговори подобаващо. Успя да надскочи прекия си пазач и да отбележи важен гол. Казах му нещо на полувремето и съм много доволен, че успя да се разпише”, допълни наставникът.



Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички