Един от най-добрите играчи на FIFA 19: Радвам се, че геймингът се развива! Надявам се на много успехи за България

Един от най-добрите играчи на FIFA 19: Радвам се, че геймингът се развива! Надявам се на много успехи за България

Един от най-добрите играчи на ФИФА в България Станислав "WickyBG" Чакъров даде интервю за Sportal.bg. Геймърът говори за всичко най-интересно от сезона във FIFA 19.

- Здравей, стигна до финал на много сериозен турнир по FIFA 19 във Франция, но загуби. Какво не ти достигна, за да грабнеш трофея?
- Здравейте! Целта пред мен беше първото място, но на финала нямах достатъчно късмет, след като получих два "кикоф" гола. Отделно, разбира се, моят опонент игра много силно.

- Как оценяваш сезона ти в играта до този момент?
- Участвах на два турнира. В Малта и във Франция. И в двата турнира завърших на второ място. Мисля, че това е добър резултат, но не успях да се класирам за турнирите на EA.

- През този сезон много български геймъри направиха изключителни неща в турнири на EA. Наблюдава ли битките и това знак ли е, че се развива геймингът в България? 

- Да, много се радвам, че геймингът се развива все повече и повече в България. Надявам се да имаме много успехи на световната сцена, не само по ФИФА, а и на всички други игри.

- Какво е мнението за моментното състояние за FIFA 19?

- Има доста проблеми с геймплея. Всяка година ги е имало, но сега, особено за професионално ниво, са прекалено много. Това го споделят всички професионални играчи. Надявам се, че във FIFA 20 всичко ще е много по-добре.

- Част си от гейминг отбора на Якуб Янкто, който днес ще излезе срещу България. Говори ли с него и какво очакваш от сблъсъка в Прага?

- Така е, Якуб е изключителен човек. Той ме подкрепя много. Говорихме си преди мача. Те са мотивирани само и единствено за победа. Аз смятам, че Чехия е фаворит. Домакини са и не е случайно, че Балъков каза, че ще е успех всичко освен загуба.

Последвайте каналите ни в:

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти