Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Кой ще е първият шампион в Лигата на нациите?

Кой ще е първият шампион в Лигата на нациите?

Тази вечер ще стане известен първият победител в новия турнир на УЕФА - Лигата на нациите. На "Ещадио до Драгао" в Порто един срещу друг ще се изправят домакинът Португалия и атрактивният тим на Холандия. В полуфиналните сблъсъци "мореплавателите" надвиха с 3:1 Швейцария след хеттрик на суперзвездата Кристиано Роналдо, а "лалетата" елиминираха Англия след продължения.

И двата отбора показаха, че са много мотивирани да спечелят високия 71 сантиметра сребърен трофей. Въпреки тежкия клубен сезон, изцедил силите на футболисти, португалци и холандци са готови да се вкопчат в здрава битка, а за победителя ще има и солиден финансов стимул в размер на 10,5 млн. евро от наградния фонд.  

Домакините ще бъдат без контузения Пепе. Ветеранът се контузи в мача срещу Швейцария и вероятно мястото му в сърцето на защитата ще заеме Жозе Фонте. Младият Жоао Феликс не успя да блесна в дебюта си и може да остане на пейката за сметка на Гонсало Гедеш. Данило Перейра изтърпя наказанието си, но едва ли ще е титуляр. Възможно е обаче в халфовата линия да започне Жоао Моутиньо вместо Бруно Фернандеш. 

В състава на Холандия се очаква да се появи Куинси Промес. Крилото на Севиля се включи много силно от пейката срещу Англия и беше в основата на победата. Ако Роналд Куман гласува доверие на Промес, сред резервите ще остане един измежду Стивън Бергвайн и Райън Бабел. Сигурен титуляр в предни позиции е Мемфис Депай. Същото важи и за Френки де Йонг в средата на терена, докато Дони ван де Беек ще се надява да измести от стартовите 11 Жоржиньо Вайналдум или Мартен де Роон. 

Статистиката е на страната на Португалия. От общо 13 изиграни мача срещу Холандия "лузитаните" имат 7 победи, 4 равенства и само 2 загуби. Последната им среща обаче завърши с убедителен успех на "лалетата" с 3:0 през март 2018 година. 

Рефер на финала ще е испанецът Алберто Ундиано Майенко - перфектен завършек на 30-годишната му съдийска кариера. 

Лига на нациите - финал:

ПОРТУГАЛИЯ - ХОЛАНДИЯ

Вероятни състави:

ПОРТУГАЛИЯ (4-3-1-2):

Р. Патрисио; Семедо, Фонте, Р. Диаш, Герейро; Карвальо, Невеш, Моутиньо; Б. Силва; Гедеш, Роналдо 

Селекционер: Ф. Сантош

ХОЛАНДИЯ (4-3-3):

Силесен; Дъмфрис, Ван Дайк, Де Лихт, Блинд; Вайналдум, Де Йонг, Ван де Беек; Бергвайн; Депай, Бабел 

Селекционер: Р. Куман

СЪДИЯ:

Ундиано Майенко (Испания)

СТАДИОН:

"Ешадио до Драгао", Порто

НАЧАЛО:

21:45 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти