Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Човекът на Адвокаат и Гулит официално пое Ботев (Пловдив)

Човекът на Адвокаат и Гулит официално пое Ботев (Пловдив)
Черногорецът Желко Петрович е новият старши треньор на Ботев (Пловдив), съобщиха от клуба. Пловдивчани се договориха с 53-годишния специалист, който ще води отбора от новия сезон. Петрович поема представителния отбор на "жълто-черните", след като през изминалия сезон е работил в холандския Утрехт като асистент на Дик Адвокаат.
В екипа на новия наставник на "канарчетата" влизат Жарко Лучич (помощник), Тодор Георгиев (кондиционен треньор) и Михаил Ролев (треньор на вратарите). Желко Петрович ще бъде представен официално в сряда преди заминаването на тима за лагера във Велинград, като часът на пресконференцията ще бъде обявен допълнително.

Новият наставник на Ботев притежава богат опит във футбола. Като състезател играе за отборите на Севиля, ПСВ Айндховен, Динамо (Загреб), както и за националния тим на бивша Югославия. В треньорската си кариера е бил старши треньор на Боавища, Валвийк (Холандия), Урава (Япония), Ал Шааб (ОАЕ) и Адо Ден Хааг (Холандия).

Петрович е дългогодишен асистент на Дик Адвокаат, с когото освен в Утрехт работи още в Съндърланд и националния отбор на Сърбия. Визитката на новия треньор на Ботев включва още работа като помощник треньор на Рууд Гулит във Фейенорд, Мартин Йол в Хамбургер ШФ, Аврам Грант в Уест Хам и Гуус Хидинг в Анжи.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички