Хубчев освободи Божинов от Левски

Нападателят на Левски Валери Божинов напуска клуба, научи Sportal.bg. Това стана ясно, след като новият треньор на тима Петър Хубчев не го иска в състава си. Специалистът обявил своето желание лично на футболиста в присъствието на изпълнителния директор Павел Колев. Срещата между тримата се състоя този следобед в офисите на "Тодорини кукли".

Така 33-годишният голмайстор, който с попадението си срещу Етър класира тима в Лига Европа, няма да може да играе в евротурнирите със синята фланелка. Божигол напусна "Герена" за втори път в своята кариера, след като беше част от тима през първите осем месеца на 2014 година.

29 Петър Хубчев е новият старши треньор на Левски

Бившият играч на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон) и Партизан се завърна при "сините" в началото на тази година. Тогава пристигна от Ботев (Враца), с който беше реализирал седем попадения от 11 мача,

две от тях във вратата на 26-кратните шампиони при историческия успех с 3:1 на врачани на "Герена"

.

86 Ботев Пловдив - Левски

Валери Божинов напусна Левски след само 11 мача, в които вкара 4 гола, през изминалата пролет, а общо във визитката си има 31 двубоя и 12 попадения за столичния гранд. Нападателят не скри своето разочарование от решението на новия треньор, след като то му бе съобщено по-малко от 20 часа преди старта на подготовката,

но отказа категорично да влиза в полемика с бившия бранител, като пожела на "сините" фенове и клуба съвсем скоро да бъде спечелена титлата или купата на страната

.

86 Ботев Пловдив - Левски

Павел Колев доведе Божинов, но сега решението за неговото напускане е на Петър Хубчев, който е получил власт да носи цялата отговорност върху селекцията на клуба, която на този етап сериозно закъснява, след като Джовани Бекали също не доведе играчи, които да бъдат одобрени поради една или друга причина.

Валери Божинов е 12-ият играч, който напуска Левски през последните седмица, а ново попълнение на този етап няма. Единствено Николай Михайлов подписа нов договор и на този етап остава при "сините" за още две години.

129 Верея - Левски
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти