Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Време е за победа

Време е за победа

Днес България посреща Косово в среща от 4-ия кръг в група “А” на европейските квалификации. Националите до момента нямат победа на сметката си и е време такава да бъде постигната тази вечер на националния стадион “Васил Левски”, ако искаме да останем в битката за класиране напред. Още повече, че в София идва аутсайдерът в групата и по-добра възможност от тази едва ли ще имаме да вземем трите точки.


“Лъвовете” до момента по-скоро разочароват с представянето си. При Петър Хубчев отборът врътна две равенства с Черна гора в София (1:1) и с днешния съперник Косово в Прищина (1:1). Идването на Красимир Балъков трябваше да промени нещата в положителна посока, но поне в първия мач с Чехия в Прага не видяхме нищо подобно, а напротив - отборът записа първата си загуба с 1:2.

Добрата новина за националите е, че ситуацията в нашата група е такава, че силите са доста изравнени и с изключение на лидера Англия, всички останали отбори са доста равностойни, което личи и класирането в групата. Чехия заема второто място с 3 точки, а България, Косово и Черна гора са с по 2. По всичко личи, че битката за втората позиция ще бъде ожесточена и няма да бъде ясна до последно.

Красимир Балъков даде шанс на младите Мартин Минчев и Кристиан Димитров да бъдат титуляри в срещата с Чехия, но и двамата много разочароваха. Така най-вероятно и двамата ще седнат на пейката днес. На мястото на Димитров в центъра на защитата ще бъде преместен Антон Недялков, а Иван Горанов ще започне на левия бек. Кирил Десподов пък ще бъде на левия фланг вместо Минчев.

Други промени в стартовата единайсеторка са малко вероятни. Така на вратата отново ще бъде Николай Михайлов, а в отбрана ще действат Страхил Попов, Васил Божиков, Антон Недялков и Иван Горанов. Кристиан Малинов и Георги Сърмов ще бъдат в центъра на терена, а Ивелин Попов и Десподов ще започнат по крилата. Исмаил Иса отново ще е на върха на атаката, а зад гърба му ще действа Тодор Неделев.

Макар да е млад и неопитен отбор, Косово вече доказа, че е способен да обърка сметките в групата. Освен, че направиха равенство срещу България, косоварите откраднаха точка и в гостуването си на Черна гора в миналия кръг. Сега сипят закани преди срещата на “Васил Левски”, но ще видим дали ще успеят да ги изпълнят.

В състава на Барнар Шаланд единствения проблем е с контузения Зенели. Очаква се специалистът да заложи на Арянет Мурич на вратата, Кололи, Рахмани, Алити и Хадерджонай в защита. Рашкай и Халими ще бъдат опорните халфове, а Целина ще е в ролята на плеймейкър. Ращица и Жегрова ще действат на двете крила, а в атака ще бъде Ведад Муричи.

Евро 2020, квалификации, 4 кръг:

БЪЛГАРИЯ - КОСОВО

Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ:

Михайлов, С. Попов, Божиков, Недялков, Горанов, Малинов, Сърмов, Наделев, И. Попов, Десподов, Иса

КОСОВО:

А.Мурич, Кололи, Рахмани, Алити, Хадерджонай, Рашкай, Халими, Целина, Ращица, Жегрова, В. Муричи

Стадион:

“Васил Левски”, София

Съдия:

Мадс-Кристофен Кристоферсен (Дания)

Начало:

21:45 часа


МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти