Лукас Саша разкри защо не остана в Лудогорец и благодари на ЦСКА и Стойчо Младенов

Лукас Саша разкри защо не остана в Лудогорец и благодари на ЦСКА и Стойчо Младенов

Лукас Саша прекара незабравими години в Лудогорец, с който спечели четири титли и записа забележителни моменти със зеления екип в европейските клубни турнири. Бразилецът даде специално интервю за Sportal.bg, в което говори за престоя си в Разград, ЦСКА и Стойчо Младенов.

- Здравей! Първо, защо реши да напуснеш отбора на Лугорорец?

- Напуснах Лудогорец, защото не успях да се договоря с президента и с клуба. Те искаха да подпиша нов договор, но не стигнахме до сделка. Това е положението.

- Как се чувстваш, след като вече официално не си част от "орлите"?

- Много е странно чувството. Прекарах четири години в Лудогорец. Всички бразилци сега пътуват за България, а аз оставам в Бразилия. Малко е странно, но аз съм развълнуван за новите ми цели, които съм си поставил, чакам с нетърпение да започна с новия си отбор.

- Постигна изключително много успехи с Лудогорец. Можеш ли да ни кажеш кой е най-хубавият ти момент със зеления екип?

- Имам доста добри моменти с Лудогорец. Много е хубаво чувството да станеш шампион четири пъти, но най-приятният ми момент беше в Чехия, когато играхме срещу Виктория (Пилзен), и победихме. Успех, с който се класирахме за Шампионската лига. Това е момент, който ще помня винаги.

47 Лудогорец получи шампионската титла на България

- Кой е треньорът, който има най-голяма роля в кариерата ти в България?

- Никога не съм имал проблеми с треньорите. С всички съм имал добри отношения. Всички са ми помагали, но Стойчо Младенов особено много. Това беше първата ми година в България, когато подписах с ЦСКА. Той говори португалски и ми помогна да се адаптирам по-лесно. Искам да му благодаря за всичко.

- Какво си спомняш от периода ти при "червените"?

- Когато играх за отбора на ЦСКА, не бяха толкова добри времена. Аз обаче пазя само хубави спомени. Това беше първата ми година в Европа. Много съм благодарен на ЦСКА. Те ми отвориха вратите към тези успехи, които постигнах.

- Имаш ли оферта от друг отбор?

- Имам оферти от други клубове. Добре е за мен, че бях част от Лудогорец, защото този отбор има добро име в Европа. Аз играх в европейските турнири, а там записах силни мачове. Имам добри оферти, но сега проучвам нещата, за да мога да взема правилното решение, защото това е много важна крачка за мен. Не трябва да забравяме, че вече съм на 29 години и това е деликатен момент в моята кариера.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти