Венци Стефанов: Мога да подкарам всички национали - не лъвове, а мишки

Венци Стефанов: Мога да подкарам всички национали - не лъвове, а мишки

Членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов направи остро изказване по адрес на националите, след вчерашната загуба с 2:3 от Косово в европейските квалификации. Според боса на Славия с толкова слаб отбор България не е разполагала никога.

75 България - Косово I част

"Срам е слаба дума. Лошото е, че не мога да намеря такава, която да опише състоянието на националния ни отбор. Такова чудо не е било - само след четири мача ние сме тотално аут от играта. А тепърва ни предстоят двубои с Англия. Напълно съм съгласен с това, което каза снощи Йордан Лечков. Той е прав. Много е прав. Защо да се търси вината в БФС, питам аз. Играчите имат всички условия. Премии са им обещани. Тренират като царе в база за чудо и приказ. Там все едно са в дворец. Но на терена няма царе, няма лъвове. Наричат ни лъвове, ама ние сме си мишки отвсякъде. Ама даже и такива не сме", каза Венци Стефанов пред "Блиц".

75 България - Косово I част

"Казваше Краси, че сме в играта. Е, сега сме извън нея. Далеч, далеч. На светлинни години. Персонално, ако ги подкарам националите, свят ще им се извие. Защото всички носят вина - от първия до последния на терена. Бих похвалил единствено Кристиан Димитров. Сбърка момчето в Прага, не игра добре. Беше му дебют, притесняваше се. Снощи се представи на ниво, не само заради гола. Представи се най-добре в защита. Останалите - трагедия. За националите този мач сякаш беше протоколен. Бързаха да го изиграят, за да хукнат по морета и планини. Така не става, така не може. Това е България", добави шефът на "белите".

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти