Конте знае защо Интер се спря на него

Конте знае защо Интер се спря на него

Назначеният за треньор на Антонио Конте е убеден, че клубът не е ограничен от нищо в стремежа си да се завърне на върха. Наставникът зае мястото на Лучано Спалети, след като тимът завърши на четвърта позиция в Серия “А”.

“Интер ме избра, защото правя така, че хората да имат очаквания. Когато приема ново предизвикателство, клубът очаква много от мен”, заяви Конте пред GQ.

“Постигнатите от мен резултати - и бързината, с която ги постигам - ми изградиха определен имидж. Самите футболисти вярват, че ще станат по-силни, а и запалянковците вече имат друга нагласа. Ето защо за мен е важно да обмислям добре решенията, които взимам. В началото мога да приема, че шансовете ми за успех са много малки - дори 1%, но е важно този поне 1% да го има”, продължи 49-годишният бивш мениджър на Челси.


Конте спечели три титли на Серия “А” с Ювентус, а сега вече мисли за триумф с миланския гранд. “Интер прави всичко възможно отново да бъде фактор. Нека да си го кажем: с малки изключения за последните осем сезона отборът не е бил в борбата за Скудетото. Ето, че Интер иска да промени това. Привличането на Джузепе Марота веднага след раздялата му с Юве е доказателство за стремежа на клуба да изкачи върха. Убедих се в това и в разговорите с президента Жанг. Интер е амбициозен клуб, в който всички гребат в една посока”, добави Конте.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички