Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 - Женско футболно първенство: Пълдин - Локомотив (Стара Загора)

Боатенг може да си тръгне от Байерн срещу 15 милиона

Боатенг може да си тръгне от Байерн срещу 15 милиона

Ситуацията на Жером Боатенг в Байерн (Мюнхен) през отминалия сезон бе далеч от идеална и именно поради тази причина желанието му да напусне “Алианц Арена” не е изненадващо. Централният защитник бе пред трансфер в Пари Сен Жермен през миналото лято, но тогава ръководството на шампионите се съобрази с желанието на Нико Ковач да има трима играчи за централната зона на отбраната и задържа Боатенг.


Сега обаче шефовете на баварците са готови да се съобразят с искането на 30-годишният Боатенг. Според информация на SportBild от Байерн са поставили фиксирана цена за роденият в Берлин футболист и тя е в размер на 15 милиона евро.

“Разбирам, че Жером не е доволен от позицията, в която се намираше през сезона. Смятам, че трябва взаимно да намерим решение на конкретния проблем, което да удовлетворява и двете страни. Принципно вярвам, че това е възможно”, коментира клубният директор Карл-Хайнц Румениге.

Боатенг е част от Байерн от 2011 година насам, когато пристигна в Мюнхен от Манчестър Сити, а преди това в кариерата си е играл още за Хамбургер ШФ, както и за родния си тим Херта (Берлин).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички