Азар: Модрич ми каза да забравя за номер 10

Новата зведна придобивка на Реал Мадрид Еден Азар даде пресконференция на “Сантиаго Бернабеу”. Срещата с медиите се състоя веднага след официалното представяне на белгиеца, който дойде от Челси срещу 100 млн. евро.

Един от въпросите към Азар беше дали ще играе с любимия си номер 10. “Поговорих с Лука Модрич по темата, а посредник беше Матео Ковачич. Попитах го дали би ми отстъпил “десетката”, но той не се съгласи”, призна с усмивка Еден.

“Искам да стана най-добрият футболист в света, но преди това исках да попадна в най-добрия клуб. Никога не съм се съмнявал, че един ден ще играя в Реал, а сега е идеалният момент това да се случи”, продължи Азар.

“Не зависи от мен на каква позиция ще действам, това е решение на треньора. За мен е най-удобно да играя по лявото крило. Надявам се да спечелим много трофеи и аз да имам своя принос. Целта ми е да оставя името си в историята на Реал Мадрид”, подчерта 28-годишният ас.

12 50 000 посрещнаха Азар на "Бернабеу"

"Дузпите? В отбора има много големи футболисти, а аз съм новият тук. Капитанът се справя много добре с изпълнението на дузпите, но ако ме помолят аз да ги бия, няма да откажа", с усмивка сподели Азар.

"Сега съм в най-добрата си възраст. Наслаждавах се на годините в Лил и Челси. Вече съм в Реал, а това е клуб №1 в света. Трансферът можеше да стане и след световното първенство миналото лято, имаше контакти между двата клуба. Тогава избрах да остане в Челси и това беше правилното решение. Спечелихме Лига Европа, а сега дойде времето да сбъдна детската си мечта"."Надявам се да оправдая доверието на феновете. Искам да се докажа. Ще работя много и знам, че заедно можем да постигнем големи неща. Радвам се, че ще играя заедно с Тибо Куртоа. Винаги е добре да имаш приятел наблизо", каза белгиецът.

Той довери, че неотдавна е срещнал Флорентино Перес в Лондон и президентът на Реал му е казал, че сега е точният момент да облече бялата фланелка.

"Беше хубаво да го чуя лично от него. Освен това, съм щастлив, че толкова много хора присъстваха на представянето ми. Наистина нямам търпение да сложа екипа и да играя за феновете", сподели Азар.

"Не не се чувствам "Галактико". Може би един ден ще стана. Сега съм просто Еден Азар", каза белгиецът, а на въпрос има ли за цел да спечли "Златната топка" отвърна: "Това не е приоритет за мен, но го имам някъде назад в мислите си. С Реал със сигурност ще е по-лесно да се случи. Най-важното обаче е отборът да побеждава и да взима трофеи".

"Играл съм срещу Карим Бензема, когато той беше в Лион. Мисля, че Карим направи 9 невероятни години в Реал и е най-добрият нападател в света. Да тренирам и играя заедно с футболист като него, ще ме направи по-добър. Сигурен съм, че ще се разбираме отлично", коментира белгиецът.

"Винаги има място за подобрение. Мога да донеса на отбора голове и асистенции. Смятам, че с опита си бих могъл да се превърна в един от лидерите", заяви Азар.

Той отказа да даде мнение кои трябва да са следващите нови футоблисти на "Бернабеу", а когато бе помолен да сравни нивото на Висшата лига и Примера дивисион, отговори, че двете първенства са различни, но нито едното не е по-силно от другото.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти