Аръм изчетка Фюри, сравни го с Мохамед Али и Джордж Форман

Известният американски промоутър и основател на Top Rank Боб Аръм за пореден път засипа Тайсън Фюри (27-0-1) с ласкателства и комплименти.

Дни преди мача на британеца срещу Том Шварц (24-0) в Лас Вегас, 87-годишният Аръм сподели, че според него Краля на циганите ще изведе бокса на ново ниво, така како са го правили легенди като Мохамед Али и Джордж Форман.

“Умея да разпознавам големите личности, а тази на Тайсън е точно такава. Той ми напомня на двама от най-големите боксьори, които съм промотирал – Мохамед Али и Джордж Форман”, заяви Аръм.

“Той ще бъде голяма звезда не само в бокса, но и като цяло в САЩ. Точно както Али и Форман направиха революция в бокса, така и Фюри ще го изведе на нови висоти. И двамата бяха атлети, които грабваха феновете и умееха да комуникират с публиката. Тайсън е същия – харизматичен, интелигентен и с вълнуващо минало.

Много ми напомня на младия Али. Тогава не бях виждал толквоа висок и голям боксьор, който да се движи по такъв начин.

Без съмнение той е най-добрият в тежката категория в момента“, сподели легендарният промоутър, който е работил с имена като Флойд Мейуедър-младши, Марвин Хеглър, Роберто Дюран, „Шугър“ Рей Леонард, Оскар де ла Оя и Мани Пакиао.

boec.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти