Цветан Соколов се завръща! България в директна битка срещу Австралия за място в Лигата на нациите

Звездата Цветан Соколов се завръща в националния отбор на България за битките от турнира във Варна от третия уикенд на Волейболната лига на нациите.

Селекционерът на България Силвано Пранди ще може да разчита и на Теодор Тодоров, Владислав Иванов и Мартин Атанасов за двубоите срещу Австралия, Япония и Италия в ДКС в Морската ни столица.

Националите записаха 2 победа в първите два турнира в Мендоса (Аржентина) и Нингбо (Китай), но втората бе извоювана по страхотен начин срещу гранда Франция с 3:2, след като преди това тимът ни губеше с 0:2.

Професора Силвано Пранди е уверен, че българските волейболисти ще играят по-добър волейбол във Варна, който ще носи победи на държавния ни тим.

Националите ни излизат тази вечер от 20,40 часа в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна срещу Австралия в директна битка за запазване на място в Лигата на нациите.

Преди двубоите от 7-ия кръг на Лигата на нациите, България заема 12-о място във временното класиране с 2 побиди, 4 загуби и актив от 5 точки.

Австралия заема 14-а позиция с 1 победа, 5 загуби и 5 точки.

Двубоят България - Австралия е с начален час 20,40 и ще бъде излъчен на живо по

МАКС СПОРТ 1.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
БЪЛГАРИЯ - АВСТРАЛИЯ


БЪЛГАРИЯ:

Георги Сеганов, Николай Учиков, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов - Петър Каракашев-либеро

Резерви:

Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Красимир Георгиев, Теодор Тодоров, Владислав Иванов-либеро

Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

АВСТРАЛИЯ:

Аршдийп Досандж, Линкълн Уилямс, Люк Смит, Самюъл Уолкър, Ниемая Моут, Трент О'Диа - Люк Пери-либеро

Резерви:

Пийкок Харисън, Грейъм Бо, Джордън Ричърдс, Къртис Стоктън, Джеймс Уиър, Елиът Вайлъс.

Старши треньор: МАРК ЛЕБЕДЕВ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти