Освободете дансинга, ред е на Тайсън Фюри

Без да е най-големият нокаутьор, без да има мускулите на Антъни Джошуа, без да гледа страшно като Дионтей Уайлдър, Тайсън Фюри е кралят без корона в тежката категория.

Усмихнатият англичанин продължава да покорява феновете със своя невероятен стил. Без значение дали е на ринга или извън него 30-годишният шоумен вдига настроението.


Той отново ще влезе между въжетата тази вечер. Негов противник на галавечерта в „ЕмДжиЕм Гранд“ ще бъде непобеденият немец Том Шварц. 12-рундовият мач ще бъде следен отблизо от доста интересни личности.

Сред феновете ще бъде и Кубрат Пулев, който ще бъде придружаван от своя мениджър Ивайло Гоцев.

Надали някой е вярвал, че 170-килограмовият Фюри, смъркащ кокаин и изпаднал в тежка депресия, ще се завърне на подобно ниво. Ала той го направи.

Още при първия си мач след паузата от две години и половина срещу Сефер Сефери Циганския крал вдиган настроението. По време на този мач най-интересното беше боят по трибуните в „Манчестър Арина“. Самият Фюри също хвърляше по един-два погледа на мелето по време на срещата.

Целта на завръщането беше атака на световната титла. Той не успя срещу Дионтей Уайлдър в един от най-драматичните мачове в историята.

Фюри получи прякора Гробаря, след като на два пъти стана след тежки нокдауни. Равенството беше доста коментирано, а повечето фенове и специалисти смятаха, че британецът е сторил достатъчното, за да спечели.

fury-schwarz (4)_1

Развоят на битката веднага погъделичка апетита за реванш Фюри (27 победи, 19 с нокаут и 1 равен) отказа да се бие незабавно във втори мач и предпочете да направи една подгряваща среща. От лагера на Уайлдър се съгласиха. Американецът дори начерта план за следващите си два мача. Той първо ще играе нов двубой с Луис Ортис, а след това го очаква битка с Тайсън Фюри.

Букмейкърите тотално отписаха следващия съперник на Циганския крал. 25-годишният Том Шварц (24 победи, 18 с нокаут) никога досега не се е боксирал на подобно ниво. За пръв път той ще се бие зад океана. Немецът ще бъде вдъхновен от подвига на Анди Руис – младши срещу Антъни Джошуа. Той има много интересно постижение в досегашните си мачове.

fury-schwarz (1)_1


В своята кариера е побеждавал шестима съперници, които са били без поражение преди да ги срещне. Сред тях са Илия Мезенцев, Денис Левандовски и Сенад Гаши. Шварц спечели с нокаут последните си три мача и се намира в превъзходна форма.

View this post on Instagram

Tonight!!! #btsport #someones0hastogo

A post shared by Boxing fanpage (@b0xing_ig) on Jun 14, 2019 at 12:33am PDT

“Още от дете очаквам подобна възможност. Битката с Тайсън Фюри в Лас Вегас е сбъдната мечта. Няма какво да губя.”

Стилът на Шварц е много агресивен и атрактивен. Той има мощ и в двете ръце. Обожава да работи със скоростни комбинации, а инстинктът му на убиец често се проявява в точния момент. Сваленият гард на Тайсън Фюри със сигурност ще го примами да тръгне напред, но дали няма да падне в капана на доста подвижния британец?

206-сантиметровият гигант показа отлична форма на медийните събития преди мача. Циганският крал от доста време е без коремче, което гарантира, че ще танцува отново по ринга.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти