Том за нивото на българския футбол и завръщането си в Локо (София)

Бразилецът Евертон Джилио - Том се завърна в Локомотив (София) и даде интервю за Sportal.bg, в което коментира какво е нивото на българския футбол, като направи съпоставка в този в Бразилия. Том разкри, че е гледал мача на националния ни отбор с Косово, загубен от "лъвовете" с 2:3.
"Отново съм в Локомотив и много се радвам. Много бързо се разбрах с господин Василев. Бях в Бразилия и играех в трета дивизия. Той ми звънна и ме попита дали имам желание да играя за Локомотив. Разбрахме се за една минута. Нормално е България да ми липсва. Имам много познати тук и ми беше трудно в началото в Бразилия. Отборът, в който играех, се казва Бататайс. Играе в трета лига, но нивото е добро. Бих казал, че нивото е по-високо и от нашата Б група. Младите момчета ме питаха как е футболът в Европа. За мен този шампионат беше от голяма полза. Мисля, че има футболисти, които имат качества да играят и в Първа лига. Във втора лига може само по един чужденец. Малко бразилци имат друго гражданство. Докарах един бразилец, който се казва Педро. Има италиански паспорт и го познавам. Сериозно момче е и дано играта му върви и да има късмет. Няма значение как ще влезем в Първа лига. Предпочитам да бъде с първо място. Още ме боли от баража с Витоша. Правим добра селекция и привличаме добри футболисти като качество. Дано направим добър колектив. Знаем, че има отбори с по-голям бюджет, но това не ни интересува", започна Том.
"Знаем, че няма да е лесно, но това е добре за българския футбол. Конкуренцията ще бъде тежка. Ние, Хебър, ЦСКА, Септември, Монтана, Нефтохимик също. Локомотив е отборът с най-голяма традиция. Заслужаваме да бъдем в Първа лига. Бъзикат ме, че ветеранът е дошъл. Чувствам се добре физически. Тази една година в Бразилия ми беше полезна. Готов съм на 100% и се чувствам като на 25 години. Имам много добри отношения с господин Василев, но се върнах най-вече заради феновете. Тук хората ме уважат и ме обичат. Това не се купува с пари", допълни бразилецът.
16 Интервю с бразилския футболист на Локомотив (София) Евертон Джилио - Том

"Имах възможност да гледам последния мач на България срещу Косово. Наистина беше слаб мач. Не може отбор като Косово да дойде в София и да те бие по този начин. Мисля, че нивото в Първа лига е добро, но националният отбор страда. БФС трябва да реши какво да се направи. Мисля, че има добри футболисти в България, но нещо куца. Не мога да кажа каква е причината", завърши халфът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти