Кубрат Пулев в нов мач за световната титла

Кубрат Пулев в нов мач за световната титла

До 10 дни българският боксьор ще разбере кога ще се качи на ринга отново

"Кубрат Пулев има реалния шанс отново да се боксира за световната титла в тежка категория. До 10 дни трябва да стане ясно кога ще се случи това, сподели той пред bTV.
Българинът е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), след като на 27 октомври 2018 г. в пълната “Арена Армеец” постигна 26-ата си победа на професионалния ринг след пълни 12 рунда и единодушно съдийско решение над британеца Хюи Фюри.

Така той получи възможността да се боксира за световната титла в тежка категория за трети път в последните 10 години. През 2014 г. той загуби такъв мач от Владимир Кличко - единственото поражение в професионалната му кариера до момента.

През 2016 г. Пулев трябваше да се боксира за световните титли с Антъни Джошуа, но се отказа заради сериозна контузия.

В момента титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) е притежание на един от най-изненадващите шампиони - мексиканецът Анди Руис. Той победи Джошуа.Очаква се до 10 дни IBF да се произнесе с решение за подобен двубой още през есента, а след това, развръзката е с няколко варианта.

27 Анди Руис младши поднесе сензацията срещу Антъни Джошуа

Един от тях е Руис да реши да оваканти титлата на IBF и да се боксира в среща-реванш с Джошуа.

32 Триумфът на Кубрат Пулев над Богдан Дину в снимки

При това положение съперникът на българина ще бъде друг. Почти сигурно това ще бъде следващият в световната ранглиста - Агит Кабайел.

Той е германец от кюрдски произход и има 19 успеха в 19 мача на професионалния ринг (13 с нокаут).

Кабайел с нов успех за европейската титла, гледа към мач с Кобрата

Това опровергава слуховете, че Пулев ще се боксира с бившия световен шампион в тежка категория - Тайсън Фюри. Българинът заяви, че за момента той не стои на дневен ред.


btvnovinite.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти