Тоти: Конте щеше да направи революция в Рома, но се отказа

Тоти: Конте щеше да направи революция в Рома, но се отказа

Досегашният директор на Рома Франческо Тоти разкри, че клубът е имал договорка с Антонио Конте, но самият треньор се е отказал. В крайна сметка специалистът пое Интер.

“С изпълнителния директор Гуидо Фиенга се свързахме с Конте. На президента Джеймс Палота това му хареса като идея. Казах им, че само той може в момента да преобрази Рома. Виждахме сме и говорихме многократно. Самият Антонио се съгласи, но по-късно ми се обади, за да каже, че е променил решението си. Конте щеше да направи революция тук, защото ще трябваше да продадем много играчи”, сподели Тоти.

Днес той даде пресконференция, на която обяви оттеглянето си от “джалоросите” заради неразбирателство с ръководството.


Имаше слухове, че римляните са преговаряли и с Маурицио Сари, който вчера подписа с Ювентус. “Лично аз никога не съм говорил със Сари. Той беше фаворитът на члена на Борда на директорите Франко Балдини. Разбира се, че той е велик наставник, който щеше да се справи тук. Той обаче имаше договор с Челси”, обясни Тоти.

В крайна сметка Рома назначи Пауло Фонсека, който досега водеше Шахтьор (Донецк). “От видяното мога да кажа, че Пауло е отличен специалист. Работата му в Украйна беше впечатляваща. Сега Фонсека трябва да завари една спокойна атмосфера, което да улесни работата му”, завърши Тоти.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти