Манчестър Сити официално се свърза с Атлетико

Манчестър Сити официално се свърза с Атлетико

От Манчестър Сити официално са информирали ръководството на Атлетико Мадрид за намерението си да платят освобождаващата клауза в договора на Родри. Халфът от своя страна също уведоми клуба за намерението си да напусне. Байерн (Мюнхен) имаше интерес към 22-годишния испанец, който обаче е предпочел да продължи кариерата си под ръководството на Джосеп Гуардиола.

Родри бе една от основните трансферни цели на "гражданите" през това лято, след като в последните няколко прозореца Гуардиола така и не успяваше да привлече така желаната алтернатива на 34-годишния Фернандиньо.

Клаузата, която Манчестър Сити ще плати, е в размер на 70 милиона евро (62.5 млн. паунда). Това означава, че Родри ще стане най-скъпата покупка в историята на "гражданите", изпреварвайки Риад Марез, за когото бяха платени 60 милиона паунда преди година.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти