Коварен жребий: Лудогорец срещу отбор от Малта или Люксембург в следващия кръг на ШЛ

Лудогорец ще играе срещу победителя от двойката Дюделанж - Валета, ако отстрани Ференцварош в първия предварителен кръг на ШЛ. Това отреди тегленият днес жребий в Нион. Орлите ще са домакини в първия двубой на 23/24 юли, а реваншът ще е на 30/31 юли.

От двата потенциални съперника далеч по-опасен е Дюделанж. През миналата година шампионът на Люксембург игра в групите на Лига Европа. Отборът отпада на старта в ШЛ от Мол Види след 1:1 и 1:2. След това отстранява Дрита във втория предварителен кръг на ЛЕ след общ резултат 3:2. В следващия кръг елиминира полския шампион Легия (Варшава) след 2:2 и 2:1. В плейофа отстранява румънския шампион Клуж след две победи с 2:0 и 3:2.

В групите на ЛЕ играе срещу Олимпиакос, Милан и Бетис, където печели само точка след 0:0 с испанския тим.

Лудогорец се е срещал веднъж с Дюделанж в ШЛ. През сезон 2014/2015 орлите елиминират съперника след победа с 4:0 в първия мач и равенство 1:1 на реванша.

Днес орлите можеха да изтеглят и доста по-сериозен съперник, но се разминаха с Макаби (Тел Авив) и Розенборг.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти