ПСЖ постави стряскаща цена на Неймар

ПСЖ постави стряскаща цена на Неймар

Евентуално завръщане на Неймар в Испания ще означава, че бразилецът ще счупи собствения си рекорд за най-скъп трансфер в историята на футбола. Шефовете на Пари Сен Жермен са склонни да се разделят с нападателя, но за не по-малко от 300 млн. евро, информира “Le Parisien”. Сама по себе си цената е непосилна и за Барселона, и за Реал Мадрид, защото двата клуба вече инвестираха сериозни суми в привличането на нови попълнения и не могат да си позволят да нарушат финансовия феърплей.

Естествено, възможно е да се стигне и до компримисно решение, при което от ПСЖ да се съгласят да получат по-малко пари, но в замяна да вземат желани от тях играчи. Набелязаният от Реал Мадрид е Каземиро, а в случай на сделка с Барселона към Париж могат да поемат Иван Ракитич, Самюел Юмтити и Усман Дембеле.

Едно е сигурно - самият Неймар предпочита да облече отново екипа на Барса. ”Sport” написа, че съблекалнята на каталунския гранд е “за” завръщането на бразилеца. Нещо повече - Лионел Меси е сред футболистите, които най-много настояват шефовете на клуба да направят необходимото, за да доведат 27-годишния нападател. Други от играчите също са звъняли на Неймар, за да го убедят, че е добре дошъл на “Камп Ноу”.

“Всички грешим. Неймар знае, че сбърка, когато си тръгна. Той беше щастлив тук и сега иска да си върне това щастие”, цитиран е източник, близък до клуба.

Съвсем други са настроенията спрямо Антоан Гризман. Публична тайна е, че футболистите на Барса са против идването в тима на французина, който още преди няколко седмици обяви, че си тръгва от Атлетико Мадрид. Това пък е обидило Гризман и не е изключено той да се озове в ПСЖ като заместник на Неймар.

В подкрепа на твърденията, че Ней е близо до завръщане в Барселона дойде и новината, че той прави опит да се сдобие с къщата, в която живееше при първия си престой в клуба.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти