Краси Балъков почетен гост на първия голф турнир на Бундеслигата

Краси Балъков почетен гост на първия голф турнир на Бундеслигата

Поредно признание, че е една от знаковите фигури на Бундеслигата, получи настоящият селекционер на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков.

Легендата на “Щутгарт” ще е почетен гост на грандиозно събитие тази събота. В Бад Шлема ще се проведе първият голф турнир на Бундеслигата. В него участие ще вземат близо 80 представители на клубове от I и II ниво на футбола в Германия.

Домакин на първото издание на турнира ще е втородивизионният “Ерцгебирге”. Бад Шлема се намира в близост до Ауе, а арена на голф сблъсъците ще е игрището Вестерцгебирге.

За турнира ще пристигнат различни по ранг представители на 36-те клуба в Първа и Втора бундеслига. Идеята е всеки един от тях през следващите години да го организира през юни.

Лична покана е получил босът на доминатора в немския футбол “Байерн” Карл-Хайнц Румениге. Той обаче се извинил, че няма да може да дойде, тъй като имал от по-рано планове за въпросния ден. Румениге обаче подчертал, че със сигурност ще се пусне в някое от следващите издания на турнира.

Освен като почетен гост Балъков ще е в Бад Шлема и като представител на “Щутгарт”. Краси рита 8 сезона за “швабите”, а след това 2 г. бе помощник-треньор в щаба им.

Заедно с Балъков от “Ерцгебирге” са поканили като почетни гости още известни имена като плувеца Свен Теоке, ски скачача Рихард Фрайтаг, боксьора Аксел Шулц и др. Идеята е голф турнирът на Бундеслигата да се превърне във форум, на който ще се дискутира футболният бизнес, ще се обменят мнения и опит и ще се обсъждат възможности за инвестиции.

В Бад Шлема ще се играе на 18 дупки.

24chasa.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти