Ван Гаал скочи срещу Меси: Колко ШЛ спечели Барса с този, който казват, че е най-добрият?

Ван Гаал скочи срещу Меси: Колко ШЛ спечели Барса с този, който казват, че е най-добрият?
Бившият треньор на Барселона Луис ван Гаал изненадващо се нахвърли върху Лионел Меси.

“Вижте Барселона. Колко ШЛ спечели Барса с този, който казват, че е най-добрият? Вижте и Неймар. Колко Шампионски лиги спечели? Неймар и Меси ми харесват като индивидуалности, но не и като отборни футболисти. Мисля, че във футбола няма по-важно нещо от отборния футболист”, заяви холандският специалист в интервю за испанския El Pais.

“Мисля, че Меси трябва да се запита защо толкова време не печели Шампионската лига. Харесва ми като индивидуален играч. Той е най-добрият индивидуален играч в света, защото статистиката му е извънземна. Защо обаче не е печелил ШЛ от пет години? (б.р. от 4) Защо? Като капитан трябва да бъде попитан. Барса има великолепен състав. Не може да се каже, че Ракитич е слаб, че Коутиньо е слаб, че Алба е слаб или че Тер Стеген, Артур или Видал са слаби…Мисля, че Меси също е отговорен за случващото се в Барселона”, продължи наставникът.

“За мен най-добрият отборен играч е Джеймс Милнър. Във финала на Шампионската лига игра и като защитник, и като халф. Фантастично е, че може да предложи това на 33 години”, довери той. “Спомням си, че в Барселона Неймар беше на разположение на Меси. Не съм срещу Неймар. Фамозен е, но в ПСЖ не играе за отбора. Мисля, че всеки футболист трябва да играе за отбора. Включително и Меси. Смятам, че Меси трябва да се адаптира към отбора, а не отборът към Меси", каза той.
"Гуардиола направи така, че Меси да играе за отбора, но последните треньори прекалено много се приспособяват към Меси вместо да запазят духа на отбора. Гуардиола триумфира с Барселона, защото имаше Меси и не му позволи да играе по своя начин. Това е разликата. Меси се нагоди към плана на Барселона, а не обратното”, аргументира се 67-годишният Ван Гаал.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички