Компани се завърна в Андерлехт и си постави амбициозна цел

Компани се завърна в Андерлехт и си постави амбициозна цел

Белгийският гранд Андерлехт официално обяви привличането на Венсан Компани. Доскорошният капитан на Манчестър Сити ще е играещ треньор в клуба от Брюксел, който през миналия сезон финишира на разочароващото 6-о място в местното първенство.

33-годишният централен защитник стартира в големия футбол именно от Андерлехт. Между 2003 и 2006 година той спечели с тима две титли на Белгия, след което премина в Хамбургер ШФ, а през 2008-а отиде в Ман Сити и се превърна в легенда на "гражданите". Компани спечели 4 титли на Англия, два пъти вдигна ФА Къп и 4 пъти триумфира с Купата на Лигата. 

"Получих възможност, която не исках и не можех да пропусна. Сега беше точният момент да се захвана с това огромно предизвикателство. Не сме обсъждали да се завърна само като играч, от самото начало идеята беше да съм играещ треньор", сподели Компани на официалното си представяне.

"Тепърва трябва да се доказвам. Имам да уча много, но съм амбициран и вярвам, че ще успея. Хората, които ме познават, знаят, че имам план. Нека го кажа така: не съм дошъл, за да завърша втори. Целта е да станем шампиони още през този сезон", декларира Компани.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти