Мартин Чой даде урок по безопасност на 30 мотористи в Серес

Мартин Чой даде урок по безопасност на 30 мотористи в Серес

Точно 30 мото ентусиасти изпитаха емоцията да се учат от европейския шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой и да карат заедно с него на пистата в град Серес, Гърция, в рамките на традиционната инициатива на "ЕКО България" и отбора на Чой EKO Racing Team.

За осма поредна година Мартин, който е и 24-кратен шампион на България, обучава почитателите на моторите как да ги управляват безопасно по време на традиционното Мото училище. То е част от инициативите на веригата бензиностанции в посока повишаването на пътната безопасност в страната. Мотоциклетистът и неговият екип прекараха целия ден на пистата с феновете на моторите, показвайки им различни техники с машината и давайки им ценни съвети. Тридесетте любители получиха тази възможност след участие в специална игра и жребий на официалната страница на "ЕКО България" във facebook.

Денят започна със сутрешен инструктаж за основните правила за управление на състезателен мотоциклет, които са приложими и в ежедневни ситуации. Чой обясни какво е значението на различните типове гуми за по-добро и безопасно шофиране, а наред с това сподели и детайли за следенето на горивото, правилното превключване на предавките, съобразяването на скоростта в завоите и много други тънкости от своя дългогодишен опит.

Всеки един от участниците получи съвети и индивидуални препоръки от шампиона как да усъвършенства уменията си, и то не само в теоретични, но и в практически сесии. По време на тренировките запалените мотористи се редуваха на групи да излизат заедно с шампиона на пистата, а в рамките на деня мотористите направиха общо близо 3000 обиколки, за да упражнят новите си познания. Всички получиха и подписан от най-добрия български мотоциклетист сертификат за участието си в Мото училището.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти