Хютер имал ключова роля за трансфера на Соу в Айнтрахт

Хютер имал ключова роля за трансфера на Соу в Айнтрахт

Треньорът Адолф Хютер е изиграл ключова роля за привличането на Джибрил Соу в Айнтрахт (Франкфурт). Швейцарският национал пристигна на “Комерцбанк Арена” от Йънг Бойс, загърбвайки възможността да играе в Шампионската лига за втори пореден сезон, но събирайки се отново с бившия си треньор. Двамата работиха именно в редиците на отбора от Берн в продължение на един сезон (2017/2018).


“Отношенията ми с Ади Хютер са много добри. Той беше първият ми треньор в първия ми истински сезон като професионалист. Напреднах много под негово ръководство и направих сериозна крачка напред, а титлата, спечелена в онази година, бе черешката на тортата”, коментира Соу пред клубния сайт на Франкфурт, добавяйки, че двамата са говорили по телефона няколко пъти и Хютер го е уверил, че го иска в отбора си и ще продължи да му помага да се развива.

“Силните игри в Лига Европа не останаха незабелязани в Швейцария. Цялостното впечатление, което Айнтрахт оставя, е изцяло положително. Смятам, че условията тук са перфектни за развитието ми. Клубът се движи в правилна посока и това също имаше тежест при решението ми”, добавя още 22-годишният халф.

Соу взе фланелката с №8 в състава на "орлите". Осмицата се освободи след напускането на Лука Йович в посока Реал Мадрид.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти