Станимира Петрова донесе второ злато на България (видео + галерия)

Станимира Петрова донесе второ злато на България (видео + галерия)

Станимира Петрова спечели златен медал в категория до 57 килограма от турнира по бокс за жени на Европейските игри в Минск.

На финала тя победи ирландката Михаела Уолш.

Двубоят на ринга в Беларус беше равностоен, като Петрова показваше по-добър контрол над мача, а Уолш атакуваше по-настървено след първия рунд.
Ирландката обаче така и не стигна до достатъчно точки, защото и Петрова се включваше при размяната на удари.

Европейската шампионка спечели с 4:1 съдийски гласа.
Двубоят започна с бърз десен прав удар на Станимира Петрова в главата на ирландката. Последва дясно кроше на българката. Микаела Уолш отвърна с ляв прав. Станимира Петрова свали гарда и чакаше атака на ирландката. Петрова пласира десен прав удар в главата на Уолш. Ирландката отговори с ляв прав удар.
Вторият рунд стартира с десен прав удар на Станимира Петрова. Микаела Уолш върна
ляв прав в главата на Станимира Петрова. Ляв ъперкът на българката. Последва клинч, в който Уолш държеше българката с дясната ръка, а лявата удряше. Нова серия от удари в тялото понесе Станимира Петрова.
Двете състезателки заиграха повече позиционно. Българката получи ляв прав при размяна на удари. Станимира свали гарда и в стил “Тайсън Фюри” избягваше ударите на ирландката.
Мощни удари на Станимира Петрова в серия ляв и десен и донесоха предимство. Десен прав в главата на Уолш малко преди финалния гонг, затвърди предимството на Станимира Петрова.
Това е второ злато за България от Игрите в Минск, след като по-рано Мария Оряшкова спечели титла в самбото.


Снимки: БОК, Костадин Андонов.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти