Попето за глобите в Ростов, възхищението от Пирло и отказаните милиони от Китай и Турция

Попето за глобите в Ростов, възхищението от Пирло и отказаните милиони от Китай и Турция
Лидерът на националния отбор по футбол Ивелин Попов, който в момента е част от отбора на Ростов, даде пространно интервю пред тв канала “Матч ТВ”.  В разговора се намесва и треньорът Валерий Карпин, като за този кратък миг става ясно колко е голяма взаимната симпатия между двамата. Попето разкрива и една от особеностите на работата с Карпин, който държи много на дисциплината и постоянно глобява играчите, а българинът се е превърнал в отговорник по събирането на сумите.

“Идва на обяд и казва “Не си с правилната фланелка” и налага глоба. Закъсняваш - глоба. Сумите не са големи, но има правила, за които държи да се спазват. Ако ги нарушаваш - глоби, глоби. Аз съм нещо като отговорник по събирането. Идват при мен, аз си записвам. Не сме решили какво да правим с парите. Ще обсъдим с треньора, когато се набере сериозна сума”, споделя Попето.

В Русия се шегуват, че откакто е сложил очила, Карпин е заприличал на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп.
“Хаха, в отбора също го забелязахме. Надявам се да заиграем като Ливърпул също така. Щом старши треньорът прилича на Клоп, то и отборът му трябва да прилича на Ливърпул. Това ще е страхотно. Шеги с Карпин не си позволяваме, всеки си знае мястото (в този момент наблизо минава самият Карпин, който се шегува с Попов, че е станал популярен).
Българинът разкрива, че се чувства добре в Ростов и столицата Москва не му липсва. Животът в по-малкия град си има своите предимства - хората са усмихнати, пътува се за десет минути, а не с часове в задръствания.  Отделно от това и напрежението върху самите футболисти е по-малко.
На Попов е припомнено негово изказване, че има само двама футболисти, които могат  да пуснат голов пас като него и те са приключили кариерите си. Става въпрос за италианските легенди Франческо Тоти и Андреа Пирло.
“Пирло беше великолепен, обожавах неговата игра. Като дете харесвах Роналдо, Батистута, Роналдо, но с времето започнах да харесвам повече играчи, които могат да направят умно подаване. Те играят с очи на гърба и знаят какво става и зад тях. Сега няма такива футболисти”, казва Попов, който признава, че е малко старомоден в някои отношения.
“Имам профил само във Фейсбук и го направих, защото имаше много мои фалшиви страници, които бяха харесани и последвани от мои близки и приятели. Нямам Инстаграм, но май ще си направя. Да, старомоден съм. Не виждам защо трябва да следвам модата. Всичко ми е наред - семейството, работата”, разсъждава българинът.
Той говори и за възможностите да смени Русия, които  е пропуснал.
“От Китай ме искаха и предложението беше за 6 милиона евро за два сезона. Казах “Не” и точка. По време на шампионския сезон със Спартак подобно предложение дойде и от Трабзонспор, но отказах, защото исках да вдигна титлата. Не исках в Китай, защото се чувствам добре в Русия. Ако всичко с мен е наред, то е напълно възможно да завърша кариерата си в Ростов. За мен няма проблем. Не можеш да спечелиш всичките пари на света”, казва още българинът, който е помолен да посочи футболистите от руската Премиер лига, които според него имат качества за Премиър лийг.
“Това е на първо място Сердар Азмун от Зенит, с когото съм играл в Рубин (Казан). Той е с много големи качества и може да играе в Манчестър Юнайтед. Същото мога да кажа и за Луис Адриано.
Дзюба може да заиграе пък в Манчестър Сити. Има много класни футболисти, но не всичко опира до показваното на терена. Има агенти, маркетинг. За млад футболист като Мбапе се дават стотици милиони евро, което е лудост. Тези неща направиха футбола по-лош”, споделя мнението си Попето.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти