Клей Томпсън остава в Голдън Стейт

Клей Томпсън остава в Голдън Стейт

Клей Томпсън ще продължи да играе за Голдън Стейт и ще подпише нов договор с клуба за още пет години. Гардът е приел предложението на Уориърс за максимален контракт, който ще му донесе общо $190 милиона, а новината бе оповестена лично от него и то по оригинален начин в профила му в Instagram.

29-годишният гард използва откъс от култовия филм на Мартин Скорсезе - “Вълкът от Уолстрийт”, в което Леонардо Ди Каприо заявява, че няма да напусне. В момента Томпсън се възстановява от операцията, която претърпя, след като скъса кръстни връзки на лявото коляно в последния финален мач от плейофната серия срещу Торонто.

Вижте тази публикация в Instagram.

Mood (there was never a doubt) #warrior4life

Публикация, споделена от Klay Thompson (@klaythompson) на Юли 1, 2019 в 12:27 PDT

201-сантиметровият стрелец никога не е крил желанието си да остане в редиците на настоящия си отбор през цялата си кариера. Томпсън играе за Голдън Стейт от 2011 година, когато бе избран под №11 в Драфта, а за този период спечели три титли на НБА, участва в Мача на звездите пет пъти, два пъти попадаше в третия символичен отбор на сезона, веднъж бе избиран във втория символичен отбор на най-добрите защитници и веднъж спечели Конкурса по тройки.

Клей има 615 мача за калифорнийския тим в редовния сезон, а в тях отбелязва средно по 19.5 точки, 3.5 борби, 2.3 асистенции и 0.9 отнети топки при 41.9% успеваемост в стрелбата от тройката. В плейофите е изиграл общо 123 мача със средно 20.7 точки и 44.3% успеваемост от дистанция.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти