Перфектна буря заплашва Барселона заради Неймар

Перфектна буря заплашва Барселона заради Неймар

В Барселона са пред изключително изпитание: да осъществят може би най-трудния трансфер в историята си, анализира AS. Първенецът на Примера дивисион не крие, че работи по завръщането на Неймар, но преговорите с Пари Сен Жермен и в частност с президента Насер Aл-Хелаифи ще бъдат кошмарни.

Очертават се два варианта за достигане до сделка: с директна договорка с катарския бос за сравнително по-ниска сума от очакваното или с плащането на поне 222 млн. евро, допълва AS.

Както и да се погледне, Барса е заплашен от перфектна буря, защото и двата начина за постигане на споразумение биха били много трудни.

Малко вероятно изглежда Ал-Хелаифи да приеме предложение за под 200 млн. евро. По принцип ПСЖ винаги през годините е надавал вой, когато Барса искаше негови играчи - Тиаго Силва, Маркиньос, Марко Верати и Адриен Рабио. В същото време обаче шейхът успя да отмъкне Ней с активиране на откупната му клауза от 222 млн. евро.

Затова на “Камп Ноу” може би ще трябва да продадат Филипе Коутиньо и Усман Дембеле, за да съберат тези над 200 млн. евро. Няма да е лесно и някого от тях - а може би и Иван Ракитич - да бъде убеден да стане част от сделка.

Повечето специалисти смятат, че няма как в Барселона да играят едновременно и Неймар, и Антоан Гризман, и Дембеле, и Коутиньо.

След шест дни ПСЖ стартира подготовка и се очаква най-късно тогава Неймар да вземе отношение по темата.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти