Севиля ще счупи трансферния си рекорд

Севиля ще счупи трансферния си рекорд

Амбициозната селекция на Севиля ще включва и счупването на досегашния рекорд за най-скъпа придобивка. Estadio Deportivo разкрива, че тази седмица шестият в Ла Лига ще привлече френския защитник Жул Кунде от Бордо. За него ще бъдат платени 25 млн. евро - рекорд в клубната история. Досега най-скъпият футболист в селекцията на Севиля беше Луис Муриел, за когото преди две години бяха дадени 24,5 млн. евро.

Кунде е централен бранител и е юноша на Бордо. Той е само на 20 години, но през изминалия сезон взе участие в 37 от 38 мача на жирондинците в шампионата.

Първоначалната оферта на клуба от Андалусия е била от 18 млн. евро, но е била отхвърлена.

Досега Севиля, начело на който вече е Юлен Лопетеги, потвърди пет входящи трансфера - на Люк де Йонг от ПСВ, на Максимилиан Вьобер (Аякс), на Жоан Жордан (Ейбар), на Мунас Дабур (Ред Бул Залцбург) и на Диего Карлос (Нант). Въпрос на време е да дойдат Серхио Регилон (преотстъпен от Реал Мадрид) и Лукас Окампос (Марсилия), а други петима се завърнаха от наеми.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти