Официално: Севиля подобри рекорда си и гони кота “100 млн. евро”

Официално: Севиля подобри рекорда си и гони кота “100 млн. евро”

От днес Севиля има ново рекордно скъпо попълнение. Клубът завърши сделката за привличането на Жул Кунде от Бордо срещу 25 млн. евро. Досега най-скъпият трансфер на испанците беше този на Луис Муриел преди две години - за 24,5 млн. евро.

Френският защитник се обвърза за следващите пет сезона. Кунде е централен бранител и е юноша на Бордо. Той е само на 20 години, но през изминалия сезон взе участие в 37 от 38 мача на жирондинците в шампионата. Първоначалната оферта на клуба от Андалусия е била от 18 млн. евро, но е била отхвърлена.

Това е петият нов футболист на “Рамон Санчес Писхуан”, като клубът вече е похарчил 92 млн. евро. Другите нови до момента са Люк де Йонг от ПСВ (за 12,5 млн.), на Максимилиан Вьобер (Аякс, 10,5 млн), на Жоан Жордан (Ейбар, 14 млн.), на Мунас Дабур (Ред Бул Залцбург, 15 млн.) и на Диего Карлос (Нант, 15 млн). Почти сигурен е трансферът и на Лукас Окампос (Марсилия), с което сумата ще надхвърли 100 млн. евро. Много вероятно е и идването на Серхио Регилон от Реал Мадрид под наем.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти