Докато другите купуват, в Байерн недоволстват от цените

Докато другите купуват, в Байерн недоволстват от цените

Байерн (Мюнхен) подобри рекорда си за най-скъпо попълнение с привличането на Люка Ернандес от Атлетико Мадрид срещу 80 млн. евро, но като цяло е пасивен на пазара. Към момента клубът е взел още само Бенжамен Павар от Щутгарт и 19-годишния Ян-Фийте Арп, който по-скоро ще играе в дубъла. И докато другите грандове в Европа се надпреварват да подсилват съставите си, в Мюнхен не дават индикации да имат други уредени играчи.

Председателят на Борда на директорите Карл-Хайнц Румениге се оплака от високите цени. “Пазарът вече се разду до невиждани размери. Трицифрените суми вече създават огромни очаквания. Вече е почти нечовешко да се издържи на това”, заяви шефът на Байерн пред клубното списание.

“Мотото на Барселона е “Mes que un club” - “Повече от клуб”. Това важи и за нас. Ние ще намерим топ футболисти, които гледат на Байерн като на повече от клуб. Радваме се на лукса да сме различни от повечето отбори, защото сме по-човечни, по-честни. Играчите се отплащат за това”, продължи Румениге.

Той не се съгласи с критиката, че играчите в тима са прекалено стари и отборът се нуждае от подмладяване. "Трябва да се противопоставим на тази дискусия. Нашият състав представлява добър микс от млади и опитни играчи", каза той.

"Не може да очакваме да печелим, когато играем с играчи на по 18, 19 или 20 години. Това не става отведнъж, защото така се слага прекалено голяма тежест върху плещите на младите футболисти", заяви 63-годишният Румениге.

"През миналия сезон нашите предимство спрямо Борусия (Дортмунд) бе по-добрият микс от млади и опитни играчи, които имаме. Това си пролича в края на сезона. Точно опитът на някои играчи ни доведе до поредна титла", каза още бившият нападател.

Байерн навакса пасив от 9 точки в средата на сезона, за да стане шампион.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички