Масвидал приспа Аскрен с най-бързия нокаут в историята на UFC (видео)

Най-бързият нокаут в историята на UFC - в петата секунда на първия рунд - по паметен начин приключи дългоочаквания сблъсък между Хорхе Масвидал (34-13 ММА, 11-6 UFC) и Бен Аскрен (19-1 ММА, 1-1 UFC) на галавечерта в Лас Вегас UFC 239. Двамата се постараха да привлекат вниманието върху себе си с враждата си през последните седмици, но интрига в октагоня нямаше.


Масвидал започна битката с летящо коляно и нокаутира по брутален начин опонента си, поставяйки рекорд за бързина. Предишното върхово постижение в това отношение бе нокаутът в шестата секунда на Дуейн Людвиг над Джонатан Гулет през 2006 година.


Ветеранът Масвидал бе поставил ръцете си зад гърба и от нетипичен ъгъл направи изненадващата си атака, с което не остави никакви шансове на Аскрен. Той се опита да се наведе и да го избегне, но глезенът на противника попадна около ухото му и му "загаси светлините".


Аскрен записа първо поражение в кариерата си в ММА и няма да запомни с нищо хубаво втората си битка в UFC, където определено изпитва проблеми да доминира - феновете помнят противоречивата му победа над Роби Лоулър със събмишън (булдог-чоук), а той бе близо да бъде нокаутиран и в този двубой в началните секунди.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти