Гризман предприе очакван ход

Гризман предприе очакван ход

Нападателят на Атлетико Мадрид Антоан Гризман не се яви за старта на подготовката на тима. Французинът е обиден на ръководството заради протакането на трансфера му в Барселона и реши да бойкотиро днешното занимание. По-рано днес Mundo Deportivo съобщи, че чрез адвокатите си Гризман е информирал Атлетико, че ще активира откупната си клауза в размер на 120 млн. евро и ще разтрогне договора си с "дюшекчиите". След това той ще е свободен да подпише с Барса. Официалното заявление освобождава 28-годишния нападател от задължението да присъства на тренировката, както му наредиха вчера от клуба. Така той няма как да бъде глобен.

От Барса се опитаха да преговарят с Атлетико и да уредят привличането на Гризман без да плащат откупната му клауза. Каталунците искаха сумата от 120 млн. евро да бъде разсрочена, но това само разгневи ръководителите на мадридския клуб. Те разкриха, че французинът е преговарял нерегламентирано с Барселона още през февруари и го обявиха в проява на неуважение.

Иначе Гризман обяви намерението си да напусне Атлетико още през май. Барселона чакаше откупната му клауза да падне от 200 млн. евро на 120 млн., което се случи в началото на този месец. След като футболистът е информирал клуба официално, че клаузата ще бъде активирана, не е необходимо Барса да преговара с Атлетико. 

Мадридчани също имат интерес трансферът да стане факт колкото се може по-скоро, за да получат парите и да могат да ги инвестират в привличането на нови попълнения на мястото на световния шампион с Франция.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички