Извадиха Николай Бодуров от групата, капитанът на ЦСКА-София обмисля напускане

Извадиха Николай Бодуров от групата, капитанът на ЦСКА-София обмисля напускане

Капитанът на ЦСКА-София Николай Бодуров не попадна в групата за старта на сезона срещу Титоград, научи Sportal.bg. Опитният футболист не влиза в сметките на Люпко Петрович и Добромир Митов за срещата с черногорците, която стартира на 9 юли от 20:00 часа, на стадион "Българска армия". Както е известно, националът на България имаше травма в кръста в края на сезона, която го извади за последните четири мача от миналия сезон, както и за двете евроквалификации с Чехия и Косово. Неговата липса беше повече от очевидна в мачовете в Прага и София, в които "трикольорите" записаха две поражения и допуснаха близо 40 удара към вратата на Николай Михайлов.

"Имаме хора, които пропуснаха част от подготовката в Австрия. Треньорският щаб ще се събере след днешната тренировка и ще преценим каква ще е групата", коментира Митов на официалната пресконференция.

Именно капитанът не попаднал сред избраниците, което не се е харесало на 33-годишния футболист. Той останал доста неприятно изненадан от решението на треньорите, още повече, като се има предвид, че и Божидар Чорбаджийски е аут за мача поради наказание.
Истината е, че защитникът имаше проблеми освен с кръста и с ухото, които не му позволиха да тренира на пълни обороти в много от заниманията на лагера в Австрия. Именно поради това пред лятото той взе участие само в четири от шестте проверки на тима, записвайки едва 153 минути, плюс това стартирайки от първата минута единствено срещу Ференцварош (0:1) на 27 юни.
Поради тази причина треньорите смятат, че няма да е полезен на 100% срещу Титоград, като беше оставен извън състава за мача с черногорците.
Бодуров е играчът с най-много мачове за ЦСКА-София през последните два сезона - 74. Той бе избран за най-добър защитник у нас за 2018 година от журналистите, а през пролетта получи приза "Трифон Иванов" за мъжество и характер  от професионалните футболисти на Първа и Втора лига. Освен това сърцатият футболист беше избран за №1 от феновете на "червените" през сезон 2018/2019 година, след като над 5000 гласуваха в клубния сайт.
Очаква се утре или вдругиден Бодуров да има разговор със собственика на тима Гриша Ганчев, за да бъде взето решение дали двете страни ще продължат да работят заедно. Благоевградчанинът е от дълги години във футбола, като си дава сметка, че с днешна дата спортно-техническото ръководството не разчита на него. При положение, че това е крайното решение на треньорите, бранителят ще иска да напусне "Българска армия" още през лятото, въпреки че има контракт до 30 юни 2020 година.
Най-вероятно обаче, ако треньорите и собственикът на "червените" обявят на своя капитан, че остава основна част от тима и разчитат на него, той ще се успокои и ще се концентрира в максимално бързото възвръщане на своята оптимална форма, както и на титулярно му място в отбора. Това обаче ще стане ясно през следващите дни.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти