ЦСКА-София дава старт на българското участие в Европа

ЦСКА-София дава старт на българското участие в Европа

Днес в 20:30 часа ЦСКА-София посреща Титоград в първия сблъсък между двата тима от първия предварителен кръг на Лига Европа. Съперниците се изправят един срещу друг на стадион “Българска армия”, като това ще бъде и първият официален мач на “червените” за сезона, с който дават старт на българското участие в евротурнирите. Възпитаниците на Добри Митов излизат за победа, по възможност с изразителен резултат, която да им даде предимство и спокойствие преди реванша в Черна гора.


Българският отбор е фаворит в този сблъсък и трябва да покаже това и с играта си на терена. “Армейците” обаче тепърва ще изграждат новото си лице, след като направиха доста промени в състава си по време на лятната пауза. В клуба бяха привлечени цели седем нови играчи, а в същото време доста напуснаха. В контролите “червените” показаха добро лице и записаха няколко победи, включително и срещу австрийския РБ Залцбург. Сега обаче идват мачовете на истината, в които ще си проличи дали тимът е готов за големите предизвикателства пред него.

Титоград на пръв поглед изглежда доста непретенциозен съперник. Истината е, че той е непознат на широката публика у нас и не знаем какво можем да очакваме от него. Появиха се информации, че клубът е пред разпад, но изглежда те не са съвсем верни. В ЦСКА-София трябва да подходят много сериозно към двубоя довечера, ако не искат да се стигне до неприятна изненада, каквито виждаме все по-често от българските представители в евротурнирите.

Преди мача обаче на “Армията” сами си размътиха водата. В последния момент капитанът Николай Бодуров бе оставен извън групата за мача, което никак не се е харесало на 33-годишния защитник. Треньорите са преценили, че той не е готов на 100% за този двубой и няма да разчитат на него.

Иначе единайсеторката, с която ЦСКА-София ще започне довечера не е напълно избистрена и има няколко въпросителни. Първата е за десния бек. Както е известно, Иван Турицов е контузен, така че за неговото място ще се избира между Стойчо Атанасов и младока Митко Митков, който блесна с представянето си в контролите. Друга дилема е свързана с  дясното крило. Там може да започне Греъм Кери, но своят шанс чакат и Диего Фабрини и Денис Давидов. Срещата заради наказание пропуска Борислав Чорбаджийски, като най-вероятно в центъра на защитата ще започнат Нуно Томаш и Пламен Гълъбов.

Останалите титуляри са ясни. На вратата ще бъде Черняускас, а Петър Занев ще започне на левия бек. Кристиан Малинов и Рубен Пинто ще са опорните полузащитници. На лявото крило ще бъде Евандро, а като плеймейкър ще действа Тиаго. В атака пък ще започне Али Соу.

В Титоград нямат проблеми с контузени и наказани. Треньорът Драголюб Джуретич се очаква да заложи на Иванович под рамката и Роганович, Банович, Живкович и Новович в защита. Миличкович и Николич ще са двойката в средата на терена, а Диванович и Павлович ще действат по крилата. В атака пък ще се разчита на дуото Джалович и Мамаду.

Лига Европа, Първи предварителен кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - ТИТОГРАД

Вероятни състави:

ЦСКА:

Черняускас, Атанасов, Гълъбов, Томаш, Занев, Малинов, Пинто, Тиаго, Кери, Евандро, Соу

ТИТОГРАД:

Иванович, Роганович, Банович, Живкович, Новович, Диванович, Миличкович, Николич, Павлонич, Мамаду

Стадион:

“Българска армия”, София

Съдия:

Луиш Годиньо (Португалия)

Начало:

20:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Снимки: БГНЕС

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти