Макларън: Само таван на бюджета може да ни върне отново в борбата за титлата

Макларън: Само таван на бюджета може да ни върне отново в борбата за титлата

Новият шеф в тима на Макларън Андреас Сейдл е на мнение, че само ограничаване на бюджетите във Формула 1 може да позволи на славния британски тим отново да се върне в борбата за титлата. Големите три – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, са окупирали класирането в челото от много години и не допускат някой от конкурентите им да разбие статуквото.

От 2021 година Формула 1 ще въведе таван на бюджетите за всички отбори в размер на 175 милиона долара. В тези граници обаче няма да влизат пилотските заплати, разходи за двигатели и маркетинг. Последните изброени доведоха до много критики, но за всички е ясно, че все пак това е крачка напред по пътя към изравняването на силите.

"Надявам се промените относно тавана на бюджетите за 2021 година да бъдат много добре обмислени и наистина да дадат възможност на отбори като нашия да промени статуквото. За мен това е единственият начин в краткосрочен план Макларън да се върне в борбата за титлата срещу Мерцедес, Ферари и Ред Бул", коментира промените Сейдл.

"Не казвам, че ще е лесно, но ние разполагаме с ресурсите, които биха ни дали възможност да се изправим и да започнем отново да побеждаваме. Това е кодирано в традициите на Макларън", завърши той.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти