Сайнц и Норис остават в Макларън и догодина

Сайнц и Норис остават в Макларън и догодина

Макларън потвърдиха, че ще оставят състезателната си двойка непроменена за следващия сезон. Настоящите пилоти Карлос Сайнц-младши и Ландо Норис ще карат за тима и догодина. Сайнц се присъедини към легендарния отбор от Рено миналата година, докато Норис дебютира във Формула 1 след успешен сезон и второ място през 2018-а във Формула 2.

Преди тазседмичната Гран При на Великобритания Сайнц е на седма позиция в генералното класиране, като най-добрите му резултати са две шести места в Монако и Франция, а Норис е осми. Общите им усилия поставиха Макларън на комфортното четвърто място в класирането при конструкторите, на 20 точки пред петите Рено.

"И Карлос, и Ландо се доказаха като състезатели и бяха част от пътя ни нагоре", коментира изпълнителният директор на Макларън Зак Браун. "Представянето и на двамата бе ключова част от прогреса на Макларън”, допълни шефът на отбора Андреас Сейдъл. "Коментарите им позволяват на нашите инженери да развият MCL34 и да погледнат напред към MCL35. Карлос използва опита си, за да спомогне за развиването на колата, а Ландо трупа увереност и показва страхотна скорост".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти