Ужас в Ружомберок от предстоящата "синя" инвазия

Ужас в Ружомберок от предстоящата "синя" инвазия
Малкият словашки град Ружомберок е в ужас от предстоящата инвазия на феновете на Левски за мача с местния тим от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Само 450 гостуващи привърженици получиха възможност да си купят билети за двубоя.

Притесненията на местните са, че една част ще се опитат да се внедрят сред местната агитка, а останалите ще останат по улиците и заведенията в търсене на начин да гледат срещата. Затова местната полиция е мобилизирала почти целия си ресурс.

Местните медии описват феновете на Левски, като „едни от най-фанатичните в цяла Европа“, които на почти всеки мач претъпкват стадиона си, защото Левски бил най-обичаният отбор в България. Те се притесняват от лошата слава, която се носи на агитката заради поредицата инциденти от последните години, които доведоха до неколкократното затваряне на сектори, а сега дори и на целия „Георги Аспарухов“ в евротурнирите.

„Полицията в Ружомберок е мобилизирала огромен ресурс от хора и техника, за да опази живота, здравето, собствеността и обществения ред на хората в града, както и да предотврати конфликти между агитките. Полицията също така ще се грижи за нормалния трафик около стадиона“, заяви шефът на местната полиция Радко Моравчик.

Той разкри, че и голяма част от собствениците на магазини и заведения са решили да ги държат затворени в деня на мача, именно уплашени от репутацията на българските фенове.

„Всички заведения и магазини в околностите на стадиона ще бъдат затворени, като тази стъпка е съгласувана между собствениците на бизнесите и ръководството на Ружомберок. В центъра на града също част от заведенията и магазините ще бъдат затворени в деня на мача“, добави Моравчик.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти