Атлетико Мадрид имат нов фаворит за десния бек

Атлетико Мадрид имат нов фаворит за десния бек

Атлетико Мадрид започна предсезонната си подготовка без наличието на десен бек. Досегашният титуляр Хуанфран напусна тима след края на договора си, а Сантиаго Ариас получи по-дълга почивка поради участието си на Копа Америка с Колумбия.

От клуба бързо успяха да намерят заместници на повечето напускащи, но все още не са привлякли нов играч на тази позиция. “Рохибланкос” се надяваха, че ще успеят да закупят Нелсон Семедо от Барселона, но продължаващото напрежение между двата клуба около трансфера на Антоан Гризман възпрепятства подобна сделка.

Затова в Атлетико обмислят други варианти за нов десен бек, пише AS. На първо място сред тях е Тома Мюние от Пари Сен Жермен. Договорът му с клуба изтича през следващото лято, а на “Парк де Пренс” планират големи промени и ще се нуждаят от продажби. “Желанието ми е да остана в Париж. Ръководителите знаят какво е намерението ми и че съм отворен към възможността да преподпиша. Решението обаче е в техните ръце”, заяви белгийският национал вчера.

Ако и тази опция не се осъществи, следващият в списъка е Киърън Трипиер. От Тотнъм също са готови да продадат 28-годишния играч, чиято цена е около 25 млн. евро. Тази на Мюние пък е 30 млн. евро, като и двамата имат опит в Шампионската лига. Междувременно, шансовете на Елсейд Хисай от Наполи да пристигне на Wanda Metropolitano намаляват, тъй като двата отбора не се разбраха за трансферната сума. В последните часове в Бразилия се споменава и името на Даниел Алвеш, който в момента е свободен агент. 36-годишният бразилец се представи много силно на Копа Америка и грабна приза за играч на турнира, като има богат опит в Ла Лига с екипите на Севиля и Барселона.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти