Рафиня: Ковач трябва да научи някои неща, за да няма разочаровани

Рафиня: Ковач трябва да научи някои неща, за да няма разочаровани

Дългогодишният десен бек на Байерн (Мюнхен) Рафиня напусна “Алианц Арена” след осем сезона в баварския клуб и се завърна в Бразилия, за да облече екипа на Фламенго. 33-годишният защитник коментира последния си сезон в Бундеслигата, завършил с дубъл на мюнхенския тим в дебютната кампания на Нико Ковач начело на тима.

“Може да съм напуснал, но продължавам да стискам палци за Байерн и да пожелавам всичко най-добро на отбора. Колкото до Нико, надявам се всичко да се нареди и за него и да научи някои неща, с които да подобри цялостната ситуация, защото тя не бе особено добра за него в първата му година”, каза Рафиня пред SportBild, добавяйки, че нещата между него и Ковач просто не са се получили.

“Може би ми нямаше доверие. Това, че не играх в последния мач, беше голям удар под кръста. Бях толкова, толкова разочарован. Той знаеше, че това е последната ми среща и ми я отне”, добавя още бразилецът.

“Вероятно му е трудно, защото работи единствено с опитни играчи, които са доста успешни. Имаше много стрес, доста футболисти не бяха щастливи и нещо между тях и треньора липсваше. Може би защото се доверяваше само на малцина от тях. В предишни сезони дори играчите, които не играеха редовно, имаха роля. В началото Нико въртеше състава, но след това спря и дадени играчи постоянно бяха извън сметките му, което доведе до огромно недоволство в съблекалнята”, обобщи ситуацията той.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти