Витал Хейнен: Ще помня този мач цял живот! Отивам да спя

Белгийският селекционер на Полша Витал Хейнен пристигна в Чикаго само няколко часа преди двубоя срещу олимпийския шампион Бразилия от финалите на Волейболната лига на нациите.
“Дружина полска”, която бе съставена от много резервни играчи успя да победи Бразилия с 3:2 и се нуждае от спечелването на 2 гейма срещу Иран днес, за да се класира на полуфинал.

“Дойдох само, за да водя отбора в този мач. Играчите ми бяха освободени от напрежението. В същото време те дадоха най-добрата си игра особено на блок и в защита”, заяви щастливият Витал Хейнен.

“Сега отивам да спя. Почти цяла нощ съм на крака. Играчите ми вложиха много сърце в тази среща. Надявам се, че те ще могат да си починат добре, за да се изправят отново силни срещу отбор на Иран. Оказа се, че класирането ни за полуфинал не е толкова далеч”, добави Хейнен.

„Не очаквам с нетърпение утрешния мач срещу Иран. Ние се радваме на победата днес. Мачът утре е друг ден. Оставих 10-12 волейболисти в Полша, всички млади момчета са тук. Тези млади момчета бият Бразилия. Така че не мога да говоря за утре. Първо говоря за това. Невероятно представяне от моите играчи”, не спря да хвали отбора си белгиецът.

"Полските фенове са чудесни по целия свят, независимо дали в Полша, Австралия или тук в Чикаго”, завърши емоционалното си изказване Витал Хейнен.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти