Де Йонг: След Барса няма следваща стъпка за един футболист

Новото попълнение на Барселона Френки Де Йонг даде първото си интервю пред клубната телевизия, след като пристигна на “Камп Ноу”. В него той говори за очакванията и целите си, както и за начина, по който са го посрещнали феновете и местните.

За величината на клуба

Сега познавам големината на Барселона и чувствам какво представлява този клуб, както и какво означава за хората. Но най-важното, разбира се, е футболът. След Барса няма следваща стъпка за един футболист.

За стила на Барса

Това е стил на игра, който години наред се практикува от футболисти, които са били тук и продължават да играят - Чави, Иниеста, Бускетс. Не искам да се сравнявам с тях, но мисля, че тимът е перферктен за моята адаптация, защото контролира много топката и мачовете.

За пристигането си в Барселона и Кройф

Кройф е най-великият. Той промени футбола, така че всякакви сравнения биха били погрешни. Но хората са свободни да ги правят, щом така искат.

За представянето му пред феновете

Все едно попадаш в някой филм. Може да се сравни с първия учебен ден, минават тръпки по гърба ти. Много се насладих. Имаше 20 хиляди на стадиона, за да ме видят. Не е ли чудесно? Всяко дете си има мечти, а това беше моята. Исках цялото ми семейство да бъде там с мен, защото винаги са ме придружавали по време на кариерата ми. Беше специално, за тях - също.

За състава на Барса

Сега трябва да разбера какво е да играя с най-добрите футболисти на света. Нужно е да намеря моя път, въпреки че това не означава, че трябва да ме е страх.

За напрежението на “Камп Ноу”

Всички говорят за напрежението, но какво е то? Не чувствам, че трябва да постигна нещо конкретно. Няма нужда да вкарвам по 50 гола, нито да променям стила на игра. Трябва да играя възможно най-добре и тогава ще знам, че всичко е наред.

За Шампионската лига

Вярвам, че както аз, така и Барса имаме голямо желание да спечелим Шампионската лига този сезон. Очаквам, че ще успеем да го сторим. Познато ми е чувството да отпаднеш на полуфинала на турнира (с  Аякс тази година - б.р.) и не искам това да ми се повтори.

За целите си

На първо място, искам да се приспособя добре в тима. След това, искам да играя добре. После, разбира се, искам да печеля награди и трофеи с клуба.

За щедростта на местните

След като подписах договора, със семейството ми отидохме на ресторант в Барселона. Исках да платя, но ми отказаха! Попитах сервитьора дали е сигурен, а той ми отговори: “Господине, играчите на клуба не си плащат. За нас е чест, че сте наш клиент. Добре дошли в Барселона!”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички